Facebook Live-våldtäkten

"Jag ska fucka ur ikväll, jag svär" – sen grips han efter Facebook-våldtäkten

Publicerad 23 januari 2017 kl 03.28

Inrikes. En av de tre män som under gårdagen anhölls misstänkt för grov våldtäkt i Uppsala syns på en film som figurerar i sociala medier där han bland annat pratar om att "fucka ur ikväll".

Gilla artikeln på Facebook

Filmklippet är från söndags­morgonen och är inspelat i den lägenhet i Uppsala där en svensk kvinna i 30-årsåldern våldtagits under natten. Övergreppet sändes live via Facebook vilket fick hundratals människor att reagera.

– Lyssna! Jag ska fucka ur ikväll, jag svär på min mamma jag ska göra kaos nu här, säger mannen som är 24 år gammal och enligt folkbokföringen har invandrarbakgrund från Iran.

– Jag ska göra kaos nu här. Jag skiter i vilka vem jag bråkar med, jag ska bråka nu, hon har redan sagt sitt ord vem hon blev våldtagen av, fortsätter han och pekar på den våldtagna kvinnan.

Bara några sekunder senare ringer det på dörren. Utanför står polisen. Den 24-årige iraniern och hans två kompisar grips och tas med till polisstationen för förhör. Senare under eftermiddagen anhålls alla tre skäligen misstänkta för grov våldtäkt.

Enligt Expressen har 24-åringen tidigare anmälts för att ha våldtagit en annan kvinna. Kvinnan, som idag är 21 år gammal, anmälde mannen för våldtäkt i oktober 2015 men hennes anmälan lades ned. Hon berättar för kvälls­tidningen att hon var en av dem som såg live-sändningen på Facebook och att hon då kände igen våldtäktsmannen.

– Jag fick ångest när jag såg honom, säger hon.

Den 24-årige mannen är välkänd hos polisen och är liksom de övriga gärnings­männen en invandrare från Mellan­östern. Han finns med under ett tiotal avsnitt i belastnings­registret och är bland annat dömd för misshandel, narkotikabrott och stöld.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Strandhäll: SD filmar mitt hus med drönare

Klimatministerns anklagelse. "Lever tack vare dessa högerextremister med en ständig hotbild."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.