Bidenskandalen
Bilder från Hunter Bidens skandallaptop.

Medias mörkläggning och censur tros ha gett Biden segern

Publicerad 25 november 2020 kl 09.08

Utrikes. Var tionde Joe Biden-väljare skulle inte ha röstat på vänsterkandidaten om de hade känt till skandalen kring hans son Hunter, visar en undersökning enligt News Busters.

Gilla artikeln på Facebook

New York Posts avslöjanden kring Hunter Bidens laptop briserade som en bomb veckor före presidentvalet. Av mejl som påträffats i en dator som politikersonen hade lämnat in till lagning framkom hur Joe Biden under sin tid som vicepresident varit djupt involverad i sonens korrupta affärer i länder som Ukraina och Kina.

Men de sociala mediebolagen valde omedelbart att censurera avslöjandet och stoppa dess spridning. Samtidigt undvek de stora traditionella mediehusen att rapportera om skandalen. Istället avfärdade man konsekvent de uppenbart sanna uppgifterna som "rysk desinformation".

En ny mätning från The Polling Company visar nu att nästan hälften av de Biden-väljare som bor i de viktiga vågmästarstaterna (Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pennsylvania och Wisconsin) inte kände till skandalen.

Av dem som nu fick information om avslöjandet var det många som uppgav att de inte skulle ha röstat på Joe Biden ifall de hade känt till uppgifterna på valdagen. Om samtliga Biden-väljare hade haft insyn i skandalen skulle 9,4 procent av dem inte ha röstat på vänsterkandidaten, enligt mätningen. Det skulle då ha inneburit att Trump hade vunnit i samtliga vågmästardelstater och tagit hem en förkrossande seger i presidentvalet.

Samma väljare fick också information om flera andra skandaler kring Joe Biden som medierna har mörkat. Totalt uppgav 17 procent att de inte skulle ha röstat på Joe Biden om de hade känt till en eller flera av skandalerna, skriver Media Research Center.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bostadsrättsförening i Rosengård säljs av Kronofogden

79 lägenheter under klubban. Som "bonus" ingår de boende – som blir hyresgäster och har rätt att bo kvar.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Kultur

En ny europeisk stad – mitt i tredje världen. Leon Krier fick bygga ett stycke Europa – i Guatemala.0