Bidenskandalen
Bilder från Hunter Bidens skandallaptop.

Medias mörkläggning och censur tros ha gett Biden segern

Publicerad 25 november 2020 kl 09.08

Utrikes. Var tionde Joe Biden-väljare skulle inte ha röstat på vänsterkandidaten om de hade känt till skandalen kring hans son Hunter, visar en undersökning enligt News Busters.

Gilla artikeln på Facebook

New York Posts avslöjanden kring Hunter Bidens laptop briserade som en bomb veckor före presidentvalet. Av mejl som påträffats i en dator som politikersonen hade lämnat in till lagning framkom hur Joe Biden under sin tid som vicepresident varit djupt involverad i sonens korrupta affärer i länder som Ukraina och Kina.

Men de sociala mediebolagen valde omedelbart att censurera avslöjandet och stoppa dess spridning. Samtidigt undvek de stora traditionella mediehusen att rapportera om skandalen. Istället avfärdade man konsekvent de uppenbart sanna uppgifterna som "rysk desinformation".

En ny mätning från The Polling Company visar nu att nästan hälften av de Biden-väljare som bor i de viktiga vågmästarstaterna (Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pennsylvania och Wisconsin) inte kände till skandalen.

Av dem som nu fick information om avslöjandet var det många som uppgav att de inte skulle ha röstat på Joe Biden ifall de hade känt till uppgifterna på valdagen. Om samtliga Biden-väljare hade haft insyn i skandalen skulle 9,4 procent av dem inte ha röstat på vänsterkandidaten, enligt mätningen. Det skulle då ha inneburit att Trump hade vunnit i samtliga vågmästardelstater och tagit hem en förkrossande seger i presidentvalet.

Samma väljare fick också information om flera andra skandaler kring Joe Biden som medierna har mörkat. Totalt uppgav 17 procent att de inte skulle ha röstat på Joe Biden om de hade känt till en eller flera av skandalerna, skriver Media Research Center.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tjeckien: "Sverige muslimskt 2065"

Premiärministern varnar för utvecklingen. "Jag vill inte ha en enda asylsökare i Tjeckien, inte ens tillfälligt".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Avslöjade Clinton – hittad död

Låg bakom stort korruptionsavslöjande – liket upptäcktes på lördagen.. Paret Clinton anklagas för att ha röjt dussintals fiender ut vägen.0 Plus

Ungern ska förbjuda HBTQ-propaganda för barn

Förbereder ny anti-pedofillag.. Förbjuder material till unga som uppmuntrar till homosexualitet och könsbyten.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0