Alternativ för Tyskland vill repatriera samtliga krigsflyktingar i Tyskland efter den senaste tidens terrordåd.

Migrationspolitiska förslaget: Skicka hem allihop

Publicerad 27 juli 2016 kl 10.11

Utrikes. Skicka hem alla krigsflyktingar som vällt in i Tyskland och stäng därefter gränsen för nya. Så lyder förslaget från invandringskritiska Alternativ för Tyskland efter den senaste tidens terrordåd.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan förra året har över en miljon asylsökare tagit sig till Tyskland illegalt för att söka asyl men fått avslag. Ändå har de inte utvisats.

Alternativ för Tyskland vill nu skicka hem dessa 170.000, men även många som redan har fått uppehållstillstånd. När kriget är slut ska krigsflyktingar utvisas, och de enda som ska få stanna på längre sikt i Tyskland är politiska flyktingar som efter utredning har beviljats just politisk asyl. Gruppen politiska flyktingar är försvinnande liten i jämförelse med människor som flyr från krig, i alla fall idag.

– Igår var flera psykiatriker ute i tv och sade åt oss att vi skulle vara förberedda på den här sortens hot. De försöker få det att låta som att terrorism i det här landet är någonting naturligt. Men de här människorna måste skickas tillbaka, säger Alternativ för Tysklands vice ordförande Alexander Gauland till ryska Sputnik.

I opinionsmätningarna ligger Alternativ för Tyskland på mellan 10 och 15 procent.

Artikeln är rättad: De 170.000 asylsökare som det talas om i Sputniks artikel är inte personer med uppehållstillstånd, som det ursprungligen hävdats, utan personer som nekats asyl men stannat i Tyskland ändå.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0