Val 2014

Misshandlade kvinna med stol – får vara kvar på val(s)edeln

Publicerad 10 september 2014 kl 16.21

Politik. En av Socialdemokraternas kandidater till kommunfullmäktige i Ale dömdes så sent som förra året för misshandel efter att ha misshandlat en kvinna med en stol.

Dela artikeln

© Polisen

Ett av de hotfulla sms som kvinnan fick ta emot från socialdemokraten.

Misshandeln inträffade på en nattklubb i Göteborg i januari förra året då s-politikern gav sig på kvinnan med en stol efter att först ha hällt ut vatten över henne.

S-politikern står, trots domen, på valbar plats på Socialdemokraternas valsedlar för kommunen. Och kommunalrådet Paula Örn (s) uppger i telefon med Fria Tider att hon har fortsatt förtroende för kandidaten.

– Det måste vara möjligt, och det ligger i linje med hela våran politik, att man måste få andra chanser i samhället, säger hon.

Samtidigt förtydligar Örn att hon tar avstånd ifrån misshandeln som sådan.

– Vi har diskuterat saken i partiet och naturligtvis står vi inte bakom något sådant agerande, vi tar avstånd från alla former av våld, slår hon fast.

Enligt förundersökningsprotokollet skickade s-politikern även flera hotfulla sms till den misshandlade kvinnan. Bland annat hotade socialdemokraten med att begrava henne levande.

"Jag svär på allt, nästa gång jag ser di[g] jag ska begrava dig levande", står det att läsa i ett av de hotfulla sms som skickats. I ett annat kallas den misshandlade kvinnan för "fega slyna".

– Det var ett åtal som ogillades, invänder Paula Örn apropå att s-politikern dömdes för misshandel, men inte för olaga hot.

– Jag har läst domen och eftersom åtal ogillas måste man ju förhålla sig till det, fortsätter hon.


Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0