Ann-Christine Lindeblad, 67.

HD-domaren stal julskinka på Coop: "Du vet inte vem du har med att göra"

Publicerad 30 mars 2022 kl 13.31

Lag & Rätt. Justitierådet Ann-Christine Lindeblad – med en årslön på 4 miljoner kronor – stal julmat i en Coop-butik. Nu har hon fått ett strafföreläggande för ringa stöld, rapporterar Dagens Juridik.

Dela artikeln

De två stölderna ägde rum den 13 respektive 17 december förra året, i samma Coop-butik i centrala Stockholm.

– Du vet inte vem du har med att göra, jag är domare i Högsta domstolen, dundrade Ann-Christine Lindeblad när hon blev ertappad, enligt butikskontrollanten.

Bytet blev bland annat köttbullar, julskinka, camembert och prinskorv.

Justitierådet ska även ha gett butikskontrollanten sitt visitkort – något hon själv nekar till att ha gjort trots att uppgiften får stöd av ännu ett vittne, skriver Dagens Juridik.

Enligt butiksbiträdet ska justitierådet också ha sagt att de kunde "lösa det" genom att hon betalade för sig och sedan släpptes.

– Hon blev lite arg när hon hörde att hon var frihetsberövad och sa att hon inte var det, säger butikskontrollanten enligt Dagens Juridik.

Ann-Christine Lindeblad har enligt strafföreläggandet en inkomst på närmare 4 miljoner om året. Hon ska nu betala 50 dagsböter á 1.000 kronor.

Hon meddelade i februari i år, efter att snatteriet blev känt, att hon lämnade sin post i HD.

I HD var Ann-Christine Lindeblad ett av tre justitieråd som våren 2019 kuppade igenom ett stopp för utvisning av invandrare som dömts för våldtäkt.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.