&nsbp;

Präst: Mycket att vinna på att kalla Gud "hen"

Publicerad 3 mars 2012 kl 21.10

Politik.Ett steg bort från det patriarkala och ett kliv mot en närmare relation. Så motiverar Helena Myrstener, präst i Limhamns församling, i en debattartikel i Kyrkans tidning varför hon vill att gud ska börja benämnas som hen i stället för han inom Svenska kyrkan.

Gilla artikeln på Facebook

Det påhittade pronomenet hen har fått stor uppmärksamhet under de senaste månaderna av kulturmarxistisk media. Det började med att vänsterprofilen Jesper Lundqvist gav ut en barnbok där det inte fanns några kön, och därefter därefter startade Dagens Nyheter en artikelserie med vinjetten "Debatten om hen", redan innan det fanns någon debatt. Strax efteråt valde en reklamtidning vid namn "Nöjesguiden" att ge ut ett nummer där hen användes genomgående.

Helena Myrstener skriver i Kyrkans tidning att det nu är dags att introducera hen inom Svenska kyrkan. Syftet är inte att utesluta "den manliga eller kvinnliga aspekten" utan att försöka möta de människor som i dag anser att den traditionella manliga beskrivningen av gud är för snäv.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Självkörande bussar i Linköping

Förarlösa bussar lämnar campus. Nu har de för första gången börjat testas i ett bostadsområde.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare