Nya Sverigebilden
Utrikesminister Ann Linde (S).

Regeringens desperata drag: Ambassadörer pressas att rädda Sverigebilden

Publicerad 3 juni 2020 kl 08.12

Inrikes. Regeringen sätter nu press på utländska diplomater att "tvätta" Sveriges allt sämre internationella rykte i samband med coronakrisen, enligt Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Den så kallade Sverigebilden hade redan innan coronakrisen fått sig en rejäl törn, med dagliga rapporter i internationella medier om det okontrollerade invandrarvåldet i landet.

Massdöden i covid-19 har fått bilden av Sverige att svartna ytterligare internationellt, och det tidigare skandinaviska föregångslandet beskrivs allt oftare som ett skräckexempel på hur man inte ska hantera en pandemi.

Nu vill regeringen försöka göra något Sveriges allt uslare rykte. I fredags höll utrikesminister Ann Linde (S) och socialminister Lena Hallengren (S) enligt tidningen en digital dragning med utländska ambassadörer i Sverige.

– Som ambassadörer till Sverige har ni en viktig roll att informera era huvudstäder om situationen här, sade utrikesminister Linde i sitt tal enligt en transkribering som Aftonbladet har tagit del av.

Det påstods också att Sverige "arbetar med samma utmaningar och använder liknande verktyg som de flesta andra länder".

Ann Linde hävdade också att det inte finns någon svensk strategi för att uppnå "flockimmunitet". Hon underströk även att det är viktigt att åtgärder är "avvägda och icke-diskriminerande", och syftade då uppenbarligen på att flera länder som öppnar upp sina gränser har valt att fortsätta att porta svenskar från inresor.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0