SD vill förbjuda arabiska i skolan

Publicerad 18 juni 2019 kl 11.29

Inrikes. Bara svenska ska få användas under lektioner och raster i skolan. Det föreslår Sverigedemokraterna i en motion i skånska Skurup, uppger Lokaltidningen.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Sverigedemokraterna i Skurup som nu vill förbjuda arabiska och andra utländska språk i skolan.

Enbart svenska ska få talas under lektioner men även raster.

Just nu pratas det dock flera utländska språka i skolorna, vilket partier menar leder till bland annat utanförskap och missförstånd.

"Att våga ställa krav på att det talas svenska i våra skolor är att våga ta ansvar för skolan, något som tyvärr saknats under lång tid. Därför är vi övertygade om att det skall vara svenska som normalt används som samtalsspråk i korridorer och klassrum, för en snabbare integration i det svenska samhället", skriver partiet i förslaget enligt Lokaltidningen.

Sverigedemokraterna vill nu att språkförbudet ska införas från förskolan till gymnasiet. Undantag ska bara göras för regelrätta språklektioner och Sveriges officiella så kallade minoritetsspråk.

– Det har kommit många nyanlända till vår kommun och många av dem kan inte svenska i grunden, säger Lars Nyström, ledamot i kommunfullmäktige och gruppledare för SD, till Kvällsposten och påpekar att invandrarna får prata sina egna språk när de kommer hem.


Nyheter från förstasidan

Polen vägrar lämna ut kristen familj som flytt Sverige

Döttrarna tvångsplacerades i muslimskt familjehem. Sverige har kränkt Denis Lisovs mänskliga rättigheter, enligt polsk domstol.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Makt och avund är drivkrafterna bakom feminismens myter.0 Plus

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0