Foto: Aaron Brown/CC-NC

Speltorsk från Rosengård utpressade pokerspelare

Publicerad 23 augusti 2012 kl 08.10

Inrikes.Flera spelare inom den svenska pokereliten har blivit utpressade på hundratusentals kronor av en 23-årig man från Rosengård i Malmö. Nu åtalas 23-åringen för flera fall av rån och utpressning.

Gilla artikeln på Facebook

Den åtalade mannen, som är av arabisk härkomst, misstänks för fyra utpressningsfall och ett rån under 2011. Vidare misstänks han för ytterligare ett grovt rån alternativt grov utpressning i juni 2012. Totalt rör det sig om sju eller åtta offer.

– Det finns mycket bevisning mot honom, säger en källa med insyn till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska 23-åringen bland annat ha riktat en pistol mot huvudet på sina offer. Han ska därefter ha varit mycket bestämd och tvingat dem att överlämna 224 000 kronor inne på Casino Cosmopol i Göteborg.

Ett annat område där den 23-årige mannen har visat upp bestämda åsikter är inom politiken. I en intervju med tidningen Arbetaren 2009 förklarade den nu åtalade mannen att han stöttade AFA-aktionen "Reclaim Rosengård". Detta eftersom han var besviken på att polisen behandlade honom som en potentiell brottsling.

- Polisen står vid macken hela dagarna och sedan tar de en runda ner här och frågar ”vem är du, visa leg, vad gör du här”. Det är inget man vill ha, klagade 23-åringen i intervjun.

Några månader senare ska samma 23-åring ha börjat råna sina första offer, enligt åtalet.

Idag nekar malmöbon till brott och hävdar istället att han har blivit lurad på pengar som fanns på ett gemensamt konto på PokerStars. Enligt 23-åringen var det tänkt att man skulle dela vinster och förluster, men så blev det alltså inte.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

"Ren rasism?" – L-toppens reaktion när bilist tutar på långsamma afghaner

Liberalen hånas friskt. Berättade om misstänkt rasistattack vid parkeringsinfart i Sala.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0