Svenskt kulturarv brinner - Husby gård från 1800-talet i lågor

Publicerad 22 maj 2013 kl 02.17

Inrikes.Nya oroligheter bröt ut i Stockholm för tredje kvällen i rad under tisdagskvällen. I Husby brandhärjades, bland annat, Husby gård från 1800-talet.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen uppger i telefon till Fria Tider att man gripit en person som nu är misstänkt för grov mordbrand efter att ha tänt eld på gården.

- Jag vet inte om det är själva boningshuset eller någon mangårdsbyggnad men det stämmer att en byggnad på Husby gård... Jag tror inte att man är klar med släckningen där, uppger en talesman för polisens ledningscentral.

- Det är mycket som brinner men räddningstjänsten, i stort sett, under större delen av kvällen har kunnat släcka det. Det har varit mycket folk, men de har fått släcka det i fred.

Polisen uppger att det anlagts bränder på en hel del platser runt omkring i staden. Däribland Skärholmen, Norsborgs centrum och i Västerort, där Husby ligger.

Polisen har inte uppgifter om att någon skadats och säger heller inte att man haft några problem med stenkastning mot polis och räddningstjänst.

- Vi har inte haft något upplopp ikväll, avslutar polisen.

På SOS-Alarm uppger man för Fria Tider att det även brinner på flera olika platser i Fittja söder om Stockholm.

Senare på natten inkom uppgifter om att en kyrka stuckits i brand i Helenelund i Sollentuna. De uppgifterna dementerades dock av både Stockholmspolisen och räddningstjänsten i telefon till Fria Tider.

Från Twitterflödet;
Bränder och oroligheter på olika platser i Stockholm


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Gatukök i Solna söndersprängt

Totalförstört. Bomben spred fragment över ett stort område.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0