Bulletin

Tino Sanandjis kompis försökte värva Joakim Lamotte till Bulletin

Publicerad 19 mars 2021 kl 15.36

Media. Tino Sanandajis bästa kompis, tillika IT-chefen för Bulletin, Omid Stark försökte på eget bevåg rekrytera frilansjournalisten Joakim Lamotte till tidningen. Det skriver tidningen Journalisten.

Gilla artikeln på Facebook

Lamotte uppger på Twitter att han fick ett mejl från en "Omid Smith" på Bulletin som frågade om han ville ha jobb på tidningen. "Skulle det vara intressant att skriva för Bulletin?" står att läsa i mejlet.

Bakom signaturen döljer sig Omid Stark, en 34-årig IT-entreprenör i Stockholm. Han uppges vara "bästa kompis" med Tino Sanandaji och har av denne pekats ut som "dataansvarig" för Bulletins webbsajt som i sin tur av medarbetare beskrivs som "jättedåligt byggd". Omid Stark uppträder under det fejkade efternamnet "Smith" i sociala medier.

"För er som undrar. Detta mail är på riktigt. Hyfsat oseriöst enligt min mening", kommenterar Joakim Lamotte värvningsförsöket i ett inlägg på Twitter.

Ivar Arpi, som tillträdde som chefredaktör för Bulletin efter Paulina Neudings avhopp förra månaden, uppger att han inte kände till att Omid Stark försökt rekrytera Joakim Lamotte till tidningen. ”Nej, jag hade ingen aning”, skriver han i ett sms till Journalisten.

Sedan starten har Bulletin plågats av interna konflikter med inte minst ett större bråk mellan ägare och redaktionsledning om vem det är som ytterst ska bestämma över innehållet i tidningen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarna värt 262 miljarder när svenskar lånar till flygtaxi och hemkörd mat

"Meet the jetsons".. Inkassojätten skär guld med pennkniv när Svensson lånar och glänser som aldrig förr.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Media

Vetenskap

Kultur

I "Svenska fall" mördas det fortfarande som på farfars tid. Serien har snart slut på lämpliga fall.0