Kristerssons könsbytarlag
Statsminister Ulf Kristersson (bilden) lämnade dagens krismöte utan att ha fått majoriteten av kommunalråden inom partiet med sig.

Uppror mot Kristersson inom Moderaterna

Publicerad 8 april 2024 kl 17.53

Inrikes. Det fortsätter att storma inom Moderaterna med anledning av den kommande könsbyteslagen. Partiet har hållit ett nytt krismöte där partiledningen gjort ett misslyckat försök att sälja in Ulf Kristerssons förslag till kommunalråd från hela landet, skriver Expressen.

Dela artikeln

Enligt Christian Sonesson, kommunalråd i Staffanstorp, försökte partiledningen tona ned bilden av förslaget, men den hårda kritiken kvarstod bland den närvarande.

Enligt Sonesson vädjade statsministern om att alla nu ska ställa upp på partilinjen. Men ledningen har inte partiet med sig och de flesta är fortfarande kritiska, enligt Sonesson.

Även ex-höjdare inom Moderaterna har nu börjat gå ut och lufta sin kritik mot lagförslaget, bland annat den populäre tidigare försvarsministern Mikael Odenberg. Han vill att ledamöterna kör över Kristersson och röstar nej i riksdagen.

”Ni, kära riksdagsledamöter, behöver kanske inte vara så förtvivlat rädda för att visa lite ryggrad i den kommande riksdagsomröstningen”, skriver han på Facebook.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.