Dubbelvåldtäkten i Strängnäs
Våldtäkterna begicks utanför Hotell Mälarblick, ett asylboende som drivs av Bert Karlssons skattefinansierade asylbolag Jokarjo.

Överföll och våldtog efter tio dagar i Sverige

Publicerad 14 september 2015 kl 15.34

Inrikes. Två invandrare från arabvärlden misstänks nu för dubbelvåldtäkten i Strängnäs i slutet av augusti. En av dem, som är häktad, sökte asyl i Sverige så sent som tio dagar innan våldtäkten begicks.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under natten till den 23 augusti som en kvinna blev överfallen och våldtagen två gånger i rad av olika män utomhus i närheten av Bert Karlssons asylboende Hotell Mälarblick i Strängnäs.

Efter att ha DNA-testat ett stort antal män har polisen nu två misstänkta – båda invandrare från arabvärlden, enligt uppgifter från rättsväsendet som Fria Tider tagit del av.

Den ene av dem, en 31-åring, häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande och för grov våldtäkt. Enligt Migrationsverket är mannen, som har tolkbehov på arabiska, en nyanländ asylsökare.

"NN lämnade in en ansökan om uppehållstillstånd 13/8 i år. Ärendet är fortfarande öppet", skriver myndighetens presskommunikatör Annie Hörnblad i ett mejl till Fria Tider.

Under söndagen anhölls ännu en man, 37 år, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.

Chefsåklagare Kristian Agneklev är förtegen om fallet och vill inte svara på huruvida de misstänkta är boende på Bert Karlssons asylhotell.

– Jag kan inte kommentera det, säger han till Fria Tider.

Agneklev vill ännu inte ge några andra detaljer, exempelvis om männen togs fast med hjälp av DNA-tester eller hur många misstänkta det finns i dagsläget.

– Vi jobbar vidare med förundersökningen och jag kan tyvärr inte gå ut med uppgifter om hur många misstänkta det finns utan det får vi också återkomma med. Det är lite tråkigt men det behöver det vara nu för att vi ska kunna ha en bra förundersökning och få ett bra resultat. Så vi får avvakta lite innan vi går ut med mer, säger han.

Åklagaren har ännu inte beslutat sig för huruvida han ska begära 37-åringen häktad.

– Det är för tidigt att säga. Vi har inte kommit så långt än, säger Kristian Agneklev.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Trump: "Europa måste ta tillbaka sina IS-terrorister"

Hotar på nytt att "släppa loss" dem i Europa. "USA kommer inte placera dem i Guantanamo i 50 år och betala för det."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.