Miljöpartiets kongress 2017
Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Bah Kuhnke: "Jag har en ny familjemedlem från Afghanistan"

Publicerad 27 maj 2017 kl 15.06

Inrikes. "Väldigt många" delar inte Miljöpartiets åsikter, säger Sveriges kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) i en intervju med Expressen. Hon berättar också att hon har "en ny familjemedlem med bakgrund i Afghanistan".

Gilla artikeln på Facebook

Just nu håller Miljöpartiet sin årliga kongress i Linköping. En stark opinion inom partiet vill se en betydligt mer generös invandringspolitik.

Ett av förslagen under kongressen förespråkar flyktingamnesti för så kallade ensamkommande flyktingbarn. Partistyrelsen har dock inte godkänt förslaget.

Som en kompromiss med partiets gräsrötter har styrelsen lagt ett förslag om att ensamkommande på nytt ska få ansöka om uppehållstillstånd i Sverige, även om de tidigare fått avslag.

Men utanför Miljöpartiet är det inte många som gillar partiets politik.

Miljöpartiet tänker dock inte ändra på sig, utan istället ska man få svenska folket att ändra på sig.

Det säger Sveriges kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) till Expressen samtidigt som hon påpekar att hennes parti alltid kämpat för "alla människors lika värde".

– Tyvärr är vi nu knappt ett fyraprocentsparti. Det är väldigt många som inte tycker som oss. Vi måste bemöta deras argument och förflytta dem mer till vår position och sen måste vi hela tiden behålla vår vision. Vi ska vara de här visionära realisterna som gör verkligheten så bra som möjligt, säger hon till tidningen.

Bah Kuhnke menar dock att det finns en bred majoritet i riksdagen med sverigedemokrater och moderater i spetsen som inte alls vill ha den politik och det Sverige som Miljöpartiet och regeringen vill ha. Därför kommer Miljöpartiet få ett hårt arbete framför sig för att kunna införa en mer generös invandringspolitik i landet.

Alice Bah Kuhnke säger också att hon personligen är så engagerad i den här frågan och hon "har en ny familjemedlem med bakgrund i Afghanistan". Hon vill dock inte kommentera sin nya familjemedlem närmare, eftersom det är en privat fråga.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Gruppvåldtagna 13-åringen

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Nyupptäckta motiv på hällmålning avslöjar sjöfart på stenåldern. Forskarna upptäckte bilderna med hjälp av ny teknik.0 

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0