Miljöpartiets kongress 2017
Maria Ferm (MP)

Miljöpartiet: Vi måste öka asylinvandringen

Publicerad 27 maj 2017 kl 08.32

Inrikes. När regeringen i slutet av 2015 presenterade sin flyktingplan för att minska antalet asylsökare i Sverige började dåvarande vice statsminister Åsa Romson (MP) nästan gråta. Nu vill Miljöpartiet öka invandringen igen, skriver Aftonbladet. Det är partiet helt överens om.

Gilla artikeln på Facebook

Just nu anordnar Miljöpartiet sin årliga kongress i Linköping. Där har det redan lagts flera motioner för mer asylinvandring och amnesti för så kallade ensamkommande barn.

Miljöpartiets Maria Ferm, som sitter i partistyrelsen, säger till Aftonbladet att regeringen redan öppnat upp för mer generös invandring. Bland annat har det bestämts att ensamkommande ska få rätt att gå ut gymnasiet i Sverige.

Situationen 2015 var inte hållbar, men enligt Ferm är det inte invandringen i sig som är problemet, utan "byråkratin" inom svenska myndigheter och kommuner som inte klarade av att hantera den rekordstora asylinvandringen det året.

Att stoppa invandringen är det sista Miljöpartiet vill.

– Därför behöver vi genomföra förändringar som kan göra att våra system är anpassade efter verkligheten, säger Maria Ferm till Aftonbladet. Människor kommer fortsätta att fly och vi behöver hitta system som gör att vi som land kan hantera det bättre.

Inom Miljöpartiet är man helt överens om att öka invandringen igen, säger Maria Ferm, som vill att asylinvandrare ska kunna etableras direkt de kommer till Sverige och därmed bidra till landet.

Exakt hur Miljöpartiet ska bygga om systemet för att lyckas etablera tiotusentals asylinvandrare, som inte sällan saknar utbildning och är analfabeter, är oklart.

Men enligt Maria Ferm kommer svenska folket inte ha något emot en ökad flyktinginvandring om bara mottagningssystemen fungerar. Då kommer stödet för ökad invandring vara stor, menar hon.

Men hon kan inte säga någon exakt siffra på hur många invandrare Sverige ska ta emot i framtiden.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0