BIG DOG ATTITUDE: Carl Bildt skällde ut Tjeckiens president istället för att svara på var han får sina uppgifter om Ukraina ifrån.

Bildt skällde under Natomöte

Publicerad 5 september 2014 kl 01.19

Utrikes. Sveriges utrikesminister Carl Bildt blev upprörd och kränkt när Tjeckiens president ville veta varifrån han får sina uppgifter om att Ryssland stöttar rebellerna med vapen i Ukraina. Istället för att svara på frågan skällde han därför ut den tjeckiske presidenten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under fredagens Natomöte i brittiska Wales som Tjeckiens president Miloš Zeman efterfrågade bevis på att Ryssland faktiskt har trängt in i Ukraina – något som Carl Bildt länge hävdat med säkerhet på bland annat mikrobloggen Twitter.

När den svenske utrikesministern fann att han inte kunde belägga sina påståenden valde han att gå till attack mot den tjeckiske presidenten.

– Existerar det någon tjeckisk underrättelsetjänst? Varför frågar du inte dem istället? dundrade Bildt enligt den Pragbaserade dagstidningen Idnes.

Enligt Idnes är det känt att det råder en spricka mellan presidenten Zeman, som vill se bevis för rysk närvaro i Ukraina, och Tjeckiens utrikesminister Lubomir Zaorálek som utgår från att uppgifterna från Carl Bildt och USA stämmer. Trots det vill regeringen i Prag inte se några förnyade sanktioner mot Ryssland, något som skulle drabba exporten av framförallt tjeckiska verkstadsmaskiner, skriver Idnes.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0