Genrebild.

C anklagas för "främlingsfientlig" politik

Publicerad 28 september 2019 kl 15.22

Inrikes. Centerpartiets beslut att vilja förbjuda manlig omskärelse gör det omöjligt att leva som muslim eller jude i landet, säger Judiska centralrådet till TT.

Gilla artikeln på Facebook

På lördagen röstade Centerpartiets stämma i Karlstad för att förbjuda omskärelse av pojkar.

Men nu rasar Judiska centralrådet mot beslutet. Enligt TT kallar organisationen Centerns besked för "intolerant och främlingsfientligt".

Enligt rådets ordförande Aron Verständig innebär ett sådant förbud att det inte går att leva som muslim eller jude i Sverige. Tidigare har bara "ytterkantspartier" och "främlingsfientliga" drivit den frågan, menar han, varför Centerns beslut förvånar honom.

– Jag och många andra i den judiska gruppen har länge uppskattat Centerpartiet för deras liberala och toleranta politik, men sedan gör man motsatsen, säger han till TT.

Verständig påpekar att det judiska nyåret inleds i morgon, och att detta kan ha varit den sämsta tänkbara nyårspresenten från Centerpartiet. Rådet ska nu samlas för att planera tänkbara motåtgärder mot partiet.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0