Finsk läkare varnar för Sverige: "Alla coronafall kommer därifrån"

Publicerad 26 maj 2020 kl 13.26

Inrikes. Samtliga bekräftade coronafall i finlänska Österbotten har sitt ursprung i Sverige. Det varnar nu infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus för i Svenska Yle.

Gilla artikeln på Facebook

Sverige är så infekterat av det dödliga coronaviruset att det har spridit sig till Österbotten i Finland.

Rentav alla konstaterade coronafall där den senaste månaden har smittspårats till personer som varit på resa i Sverige.

Det gäller även den senaste smittade personen, som är det första bekräftade fallet i Österbotten på elva dagar. Den personen smittades alltså under en resa till Sverige.

Överläkaren Juha Salonen konstaterar att coronasmittan är mer utbredd i Sverige och att den som reser till grannlandet ska räkna med risken att smittas av covid-19.

– Om man har varit utomlands ska man hålla sig i karantän även om man inte har symtom och om man har symtom ska man testa sig. Sverige börjar vara ett av de svårast drabbade länderna i Europa just nu, säger han till Svenska Yle.

Enligt Salonen finns det dock en likhet mellan Finland och Sverige, att de större städerna har drabbats värre än andra delar av landet.


Nyheter från förstasidan

Dawit Isaaks son dömd för våldtäkt

Fängslade journalistens son begår grova brott mot svenska kvinnor. Friades dock från misshandel av systern – sommarprataren Betlehem.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0