Liberaler vill se kåkstäder i Sverige

Publicerad 8 maj 2012 kl 10.00

Inrikes.Adam Cwejman, ordförande i LUF, och Jan Rejdnell från Tankesmedjan Liberalerna skriver i en debattartikel i SvD om sin vision för det framtida Sverige - ett land med kåkstäder fulla av billig, importerad arbetskraft.

Gilla artikeln på Facebook

För att åstadkomma det nya Sverige vill liberalerna införa en mängd nya bostäder som främst invandrare kan bo i. Bostäderna, som i artikeln kallas för moduler, kan erbjudas studenter, ungdomar och invandrare som erhållit permanent uppehållstillstånd.

Enligt liberalerna är det inte invandringen i sig, utan bristen på bostäder som är det största problemet.

"Det går inte att vänta på nya förenklade byggregler som skall ge bostäder i framtiden. Bostadsministern måste sätta sig ned med kommunerna runt storstäderna och lösa bostadsproblemen. En enkel regelförändring om belåning på 15 år för tillfälliga modulboenden gör att tusentals nya lägenheter kan skapas på kort tid. Det finns exempel på moderna modulboenden för bland annat gästföreläsare och forskare på området vid Karolinska i Solna som fungerar utmärkt. Modulboenden skapar flexibilitet när behovet av bostäder temporärt går upp dramatiskt", skriver liberalerna.

Adam Cwejman, som under ett Axess-seminarium förra året erkände att liberala "principer" är viktigare än vad som fungerar i verkligheten, har precis som som stora delar av vänstern gjort sig känd som en varm förespråkare av öppna gränser.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0