Terrordådet i Manchester
Georgina Callander.

Georgina, 18, första namngivna offret för gårdagens terrordåd

Publicerad 23 maj 2017 kl 13.57
Av Mattias Albinsson

Utrikes. 18-åriga Georgina Callander är det första namngivna dödsoffret för gårdagens terrordåd i Manchester, skriver Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Den 18-åriga gymnasie­studenten var en av dem som dödades när en självmords­bombare sprängde sig själv i luften och tog ytterligare minst 21 andra människor med sig i döden.

För två år sedan var då 16-åriga Georgina på Ariana Grandes konsert på samma arena och fick tillfälle att ta en bild på sig själv tillsammans med sin idol.

En vän berättar för Evening Standard att Georgina Callander skadades svårt i terrordådet och avled på sjukhus med sin mamma vid sin sida. "Vila i frid Gina. Jag älskar dig så otroligt mycket, du förtjänade världen och mer. Jag är så lycklig över att ha fått träffa och lära känna dig", skriver en av hennes vänner i sociala medier.

Andra väntar fortfarande på besked om vart deras anhöriga tagit vägen. En av dem är Mark Rutherford vars 17-åriga dotter Chloe var på konserten tillsammans med 19-årige pojkvännen Liam Curry.

– Min fru ringde mig och berättade att "något har hänt i Manchester", säger han.

Mark Rutherford vet fortfarande inte om hans dotter dödades i terrordådet, om hon vårdas på sjukhus eller av andra anledningar inte kunnat kontakta sin familj.

Bortsett från de 22 som dödades i dådet uppges nu antalet skadade ha stigit till 119. Många har splitterskador då bomben som briserade var fylld med skruvar, muttrar och liknande.


Nyheter från förstasidan

50 turkar slog sönder kyrka i Wien – ropade "Allahu akbar"

Sebastian Kurz fördömer attacken. "Vi kommer resolut att fortsätta kampen mot politisk islam och vi visar ingen falsk tolerans."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.