Carl Tullgren dömdes så sent som i december för försök till våld mot tjänsteman efter att ha försökt smita från en taxinota och misshandla chauffören.
På lördag ska den 27-årige Expressen-medarbetaren hålla ett föredrag på Grävseminariet, som anordnas av Föreningen Grävande Journalister (FGJ). Tullgren ska berätta om hur Researchgruppen byggde upp ett åsiktsregister över personer som kritiserat invandringspolitiken på nätet varefter ett flertal privatpersoner hängdes ut med namn och bild i Expressen.
I helgen kan Researchgruppen och Expressen dessutom belönas med FGJ:s prestigefyllda pris Guldspaden för sitt avslöjande.
Bertholof Brännström, som tidigare varit med i Guldspadejuryn och är en av dem som tagit fram programpunkterna på årets Grävseminarium, ser inga problem med att bjuda in Researchgruppen, även om de är kriminella och har kopplingar till den vänsterextrema terrorgruppen AFA.
Vi har inte tagit hänsyn till det. De har bidragit till ett av de mer uppmärksammade avslöjandena under 2013 och bidraget är dessutom Guldspadenominerat så det betraktas som en av de viktigaste granskningarna under året, säger han.
Att Carl Tullgren är dömd för flera våldsbrott, och har försökt ljuga sig fri när han ställts inför rätta, påverkar förmodligen inte hans trovärdighet, uppger Brännström.
Trovärdigheten har förmodligen Expressens chefredaktör Thomas Mattsson bedömt när han publicerade det här.
Ni litar alltså helt på Thomas Mattssons omdöme i den frågan?
Ja, det gör vi naturligtvis. Han är ju en väldigt erkänd utgivare.
Två av citaten som Expressen tillskrev en av de så kallade näthatarna, som hängdes ut med namn och bild, visade sig vara falska. Han hade aldrig skrivit de kommentarerna. Kände ni till det?
Jag är ingen detaljkunskap om det. Expressen har gjort bedömningen att materialet är trovärdigt och det litar vi på som regel. Guldspadejuryn, som noggrant gått igenom materialet, har nominerat bidraget så de har förmodligen också valt att lita på materialet.