Handelsbanken: Räkna med 20 procent boprisfall

Publicerad 25 maj 2020 kl 19.47

Ekonomi. Svenskarnas guldålder kan vara över. Folkslagets snart 25-åriga lånefest går mot sitt slut och priserna på bostäder kan nu falla med 20 procent, varnar Handelsbanken.

Gilla artikeln på Facebook

– Tittar man på bostäder, byggande och fastighetsmarknaden generellt tror vi att det är andra halvåret som blir utmanande, säger Christina Nyman, chefsekonom på Handelsbanken, till Sveriges Radio.

Än så länge går bostadsmarknaden som tåget och folk lånar som om corona inte fanns. Men fastighetssektorn är inte immun mot krisens effekter och snart kommer staten inte ha råd att betala permitteringar och bidrag till företag längre.

Utvecklingen på arbetsmarknaden har stor betydelse, men också psykologin enligt Handelsbanken som räknar med att priserna faller mellan 10 och 20 procent.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Medias mörkläggning och censur tros ha gett Biden segern

Ny mätning visar. Allmän kännedom om skandalen skulle ha gett Biden 10 procent färre röster.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0