Knivdådet på Ikea

Ikeamördaren vill åka hem: "Tycker inte om" att vara i Sverige

Publicerad 7 februari 2019 kl 21.56

Inrikes. Ikeamördaren Abraham Ukbagabir tycker inte om att vara i Sverige. Därför vädjar han nu till regeringen att skicka hem honom till Eritrea, uppger Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Den eritreanske så kallade "Ikeamördaren" Abraham Ukbagabir, som sommaren 2015 högg ihjäl 55-åriga Carola Herlin och hennes 28-årige son Emil på Ikea i Västerås, vill åka hem till Eritera.

Orsaken är att han inte gillar att vara i Sverige.

Därför vädjar han till regeringen att han ska få åka hem.

"Jag har stannat i Sverige från 2013 till nu, jag tycker inte om det. Jag har varit borta från Eritrea i cirka 14 år och jag längtar efter att åka dit", skriver han i sitt brev till regeringen enligt Aftonbladet och påpekar att han är "100 procent" säker på att han inte vill vara kvar i Sverige.

Abraham Ukbagabir har även tidigare begärt att förflyttas till hemlandet, men nekats.

Det var den 10 augusti 2015 som Abraham Ukbagabir högg ihjäl Carola och Emil Herlin på Ikea i Västerås. Den då 35-årige eritreanen hade precis fått besked från Migrationsverket att han inte får stanna i Sverige när han genomförde dådet. Efter dubbelmordet högg han sig själv i magen, men överlevde. Tanken var att morden skulle få så stor uppmärksamhet som möjligt, därför valde han ut vita offer. "De såg svenska ut", har han själv sagt. Västmanlands tingsrätt dömde Abraham Ukbagabir till livstids fängelse och utvisning.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0