Pressbild: Göteborg.se

Invandrargäng attackerade studentflak

Publicerad 1 juni 2012 kl 21.26

Inrikes.Ett studentflak från Ester Mosessons gymnasium på Hisingen i Göteborg attackerades på fredagseftermiddagen av ett större invandrargäng. Bråkmakarna ska bland annat ha sparkat ned en person, men ingen tvingades uppsöka sjukhus.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt lokal media var det 20-25 personer som hoppade upp på flaket och började bråka med ungdomarna. Vittnen berättar att en kille blivit nersparkad och fick omhändertas av sina föräldrar.

Efter den oprovocerade attacken försvann förövarna snabbt. När polisen kom fram var gänget borta, men studenterna fick poliseskort hela vägen in till Götaplatsen där ett större firande ägde rum.

Attacken är den tredje i på bara några dagar i Göteborg där aggressiva invandrargäng anfaller gymnasieklasser. På tisdagkvällen anföll en större grupp invandrare en studentfest som högprofilerade Hvitfeldtskas gymnasium höll på restaurangen Trädgår'n i Göteborg, och flera personer skadades. Tidigare samma dag skedde en liknande attack vid Götaplatsen.

- Båda bråken var gängrelaterade och handlade inte om fylleslagsmål. Det verkar väldigt planerat, säger Trädgårns källarmästare Albert Axelsson till Göteborgsposten.

Till restaurangen ska det först ha kommit 10-15 invandrare i 18–20-årsåldern som genast började misshandla studenterna. När ordningsvakterna ingrep ringde invandrarna snabbt efter förstärkning, varpå ytterligare 10-15 personer anlände i bilar.

- De kom snabbare hit än polisen och gänget blev väldigt, väldigt stort, säger källarmästaren till GP.

- Det är tragiskt när människor som kommit hit för att få en minnesrik kväll blir sönderslagna. Det blir ett mycket tråkigt minne av deras stora kväll, konstaterar han.

Fria Tider har varit i kontakt med en person som uppger sig ha varit med på Trädgår'n. Bilder kommer förhoppningsvis snart. Var du med vid någon händelse eller har du något att berätta? Mejla redaktion@friatider.se (självklart är du anonym).

Flashback-tråd i ämnet.

Artikeln uppdateras.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0