Israel redo för krig mot Iran

Publicerad 16 augusti 2012 kl 04.18

Utrikes.Den avgående israeliska ministern för inre säkerhet Matan Vilnai uppger att Israel är redo för ett krig med Iran och att det skulle ta en månad. Dock skulle samförstånd med USA krävas.

Gilla artikeln på Facebook

Israel har förberett sig för ett storkrig mot Iran. Det meddelade den avgående ministern för inre säkerhet Matan Vilnai under onsdagen.

– Förberedelsen är för ett krig som varar i 30 dagar från flera fronter, säger Matan Vilnai rapporterar flera medier.

Han uppger att bara runt 500 israeler skulle dödas i ett krig mot Iran, men att uppskattningarna är osäkra.

- Det kan säkert sägas att hemmafronten är redo som aldrig förr i Israels historia, tillade Vilnai.

Han sa också att USA är Israel "främsta vän" och att eventuellt krig måste koordineras med dem. Vidare utmålar han inte krig som någon absolut nödvändighet utan något som "noggrant ska övervägas".

Den israeliska förevändningen för ett krig mot Iran vore dess påstådda kärnvapenprogram. Iran har nekat till att de har ett sådant program.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0