Maktstriden i SD
Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson.

Karlsson vägrar svara på interna mail

Publicerad 8 april 2015 kl 12.04

Politik. Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson har under en längre tid vägrat svara på interna mail som skickats till honom från Gustav Kasselstrand och William Hahne – något som omöjliggjort för de båda SDU-topparna att följa partiets "etiska riktlinjer" och försöka lösa problem och konflikter internt inom partiet.
– Han har helt låtit bli att svara på meddelanden, svara på någonting överhuvudtaget, säger William Hahne till Fria Tider Plus.

Dela artikeln

"Interna problem eller konflikter hanteras inom partiet. Offentliga utfall mot enskilda partiföreträdare ska inte förekomma."

Så lyder ett stycke i Sverigedemokraternas etiska riktlinjer som uppemot ett 30-tal medlemmar, däribland de båda SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne, bland annat anklagas för att ha brutit emot och därför nu är på väg att uteslutas ur partiet.

Men möjligheten för Kasselstrand och Hahne att hantera interna problem och konflikter inom partiet har i flera månaders tid omöjliggjorts av den vikarierande partiledaren som vägrat svara på både mail, sms och telefonsamtal.

– Han har helt låtit bli att svara på meddelanden, svara på någonting överhuvudtaget, han har inte sökt mig heller, säger Hahne i en intervju med Fria Tider Plus.

Inte heller efter det att William Hahne förra månaden valts till ny ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms stad ville Karlsson svara på hans mail för att, vilket partiets etiska riktlinjer kräver, hantera konflikten inom partiet.

– Jag skrev ett långt meddelande till Mattias Karlsson efter årsmötet för SD Stockholms stad där jag ville försonas, dra ett streck över det som varit och föra en intern dialog. Men Mattias brydde sig inte ens om att svara på det, man har inte haft någon vilja till dialog tidigare, säger Hahne.

Hahne anser dessutom att Mattias Karlsson och partiledningen själva bryter mot sitt eget regelverk om att man ska lösa interna konflikter internt samt regeln om att inte göra "offentliga utfall mot enskilda partiföreträdare".

– Det gör de ju, inte minst inför SD Stockholms stads årsmöte med alla turer kring det, säger han.

På Sverigedemokraternas kansli finns det däremot ingen som kan eller vill kommentera den pågående konflikten inom partiet och uppgifterna om att uppemot ett trettiotal partimedlemmar nu är på väg att uteslutas ur partiet, bland annat på grund av att Mattias Karlsson vägrar svara på mail och sms. Istället hänvisas Fria Tider vidare till presstalesmannen Henrik Vinge som är den som kommenterar den pågående maktstriden inom partiet.

– Jag får hänvisa till Henrik Vinge i sådana fall, säger pressassistenten Christian Krappedal till Fria Tider.

– Det är han som uttalar sig och kommenterar, Richard Jomshof också men han är tyvärr upptagen just nu, fortsätter han.

Fria Tider har under förmiddagen idag upprepade gånger, utan resultat, försökt nå Vinge för en kommentar.


Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.