Kinesiskt par körde på kvinna - begravde henne levande

Publicerad 24 maj 2012 kl 18.47

Utrikes.Ett ungt kinesiskt par misstänks för att ha begravt en äldre kvinna levande. Paret, som var berusat och på hemväg från en karaokekväll, trödde att de hade kört ihjäl henne.

Gilla artikeln på Facebook

Det unga paret körde hem från en utekväll den 30 april när de enligt uppgift körde på en fotgängare. Ett vittne hörde ett rop och såg en äldre kvinna ligga på marken.

-En man och en kvinna klev ut och satte den äldre kvinnan i bilen och sade att de skulle ta henne till sjukhuset, sa en polisman som arbetar med fallet, enligt RT.

Men offrets tillstånd försämrades snabbt, och paret bestämde sig för att dölja vad de nu trodde var en död kropp. De körde till en avlägsen byggarbetsplats och begravde kvinnan och dumpade bilen.

Byggnadsarbetare upptäckte fordonet nästa dag. Liket hittades cirka 300 meter från bilen, begravd i leran. Enlig rättsmediciska experter var kvinnan inte död när hon begravdes.

De misstänkta mördarna greps den 9 maj i staden Liupanshui. Händelsen fick stor uppmärksamhet på kinesiska sociala nätverk, där många användare kallade det ett exempel på omoral i landets moderna samhälle, i synnerhet från yngre generationer.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

"Kvarts miljon" deltagare i tjeckisk demonstration

Största protesten sedan kommunismen föll. Kräver att premiärministern ska avgå efter anklagelser om fiffel med EU-bidrag.0 

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Ivar Arpis text för upp frågan om Sveriges förslumning till debatt.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0