Machete-attack vid Charlie Hebdos lokaler

Publicerad 25 september 2020 kl 15.43

Utrikes. Minst två personer har skadats i samband med en knivattack vid satirtidningen Charlie Hebdos förra redaktion i Paris. En person är gripen. Enligt poliskällor ska en "machete" och "köttklyvare" ha använts vid det misstänkta terrordådet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid lunchtid på fredagen som minst två personer skadades i en knivattack vid Charlie Hebdos tidigare lokaler i östra Paris.

Exakt hur många som skadats är oklart. Först rapporterades det om fyra offer.

Enligt Ekot misstänker polisen att händelsen har en koppling till den pågående rättegången mot de islamister som misstänks för inblandning i terrorattacken mot samma satirtidning 2015, där tolv personer mördades.

Svenska Yle skriver att fredagens offer arbetade vid ett tv-produktionsbolag med kontor i samma byggnad som Charlie Hebdos tidigare redaktion.

Satirtidningens nya adress är hemlig.

– Jag satt på mitt kontor då jag hörde skrik från gatan. Jag tittade ut genom fönstret och såg en kvinna som låg på marken. Hon såg ut att ha blivit slagen i ansiktet med en machete, säger ett vittne till Europe 1 radio enligt Yle, något Reuters först rapporterade om.

En poliskälla uppger att en machete hittats på platsen. En annan poliskälla säger att en "köttklyvare" använts, skriver Reuters.

En misstänkt gärningsman är gripen, men polisen har inte gått ut med något motiv till attacken, som utreds som terrorbrott.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0