Man knivhuggen i bröstet i Uppsala

Publicerad 31 juli 2020 kl 08.47

Inrikes. En 20-årig man blev knivhuggen av tre "okända" gärningsmän i centrala Uppsala i natt. Det är den tredje knivhuggningen i staden på några dagar.

Gilla artikeln på Facebook

Det var halv ett-tiden i natt som polisen fick in ett samtal om att en man i 20-årsåldern blivit knivhuggen av okända personer på Stora Torget i Uppsala.

Händelsen ska ha inträffat utanför en hamburgerrestaurang.

Den skadade fick föras till sjukhus med ambulans.

Enligt SVT träffade kniven nära hjärtan, men 20-åringen hade tur och har inte fått livshotande skador.

– Mannen har uppgett att han blivit knivskuren av tre okända gärningsmän. Men vi har inga misstänkta, säger polisens RLC-befäl Joel Manner, till tv-kanalen.

Expressen skriver att 20-åringen blev knivhuggen flera gånger.

– Tre okända gärningsmän ska ha kommit fram till mannen, därefter ska det ha uppstått något bråk och en av dem har huggit mannen på vänster sidan av bröstet flera gånger, säger Manner till tidningen.

Händelsen rubriceras som mordförsök, men ingen är gripen.

Nattens knivhuggning var den tredje i Uppsala denna vecka. De två andra skedde i Flogsta, där en person tidigare i veckan också knivhöggs i bröstet.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0