Folkets demonstration
Mattias Karlsson (SD).

Mattias Karlsson till attack mot Folkets demonstration

Publicerad 2 februari 2016 kl 20.01

Inrikes. Mattias Karlsson väljer nu att gå till angrepp mot "Folkets demonstration", som hölls i Stockholm i helgen. SD-toppen hävdar att "neofascistiska" personer deltog under det populära evenemanget.

Gilla artikeln på Facebook

En stor del av deltagarna under Folkets demonstration, som hölls på Norrmalms torg i Stockholm i helgen, var vanliga pensionärer – varav många kvinnor.

Men enligt vänsterextrema Expo, som var på plats för att kartlägga invandringskritiker, fanns även "nyfascister" på plats. Den vänsterextrema tidskriften nämner bland annat Daniel Friberg från bokförlaget Arktos och Fredrik Hagberg, ledare för Nordisk ungdom.

Förra S-ledaren Mona Sahlin byggde vidare på Expo-artikeln och kallade demonstranterna för "en samling av våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper".

"Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare", skrev Sahlin i Expressen.

Nu får Expo och Mona Sahlin uppbackning av SD-toppen Mattias Karlsson, som även han går till attack mot Folkets demonstration. Han skriver på Facebook att det är "naivt" att tro att man kan ha "en politisk manifestation som är öppen för precis alla".

"Det går inte att med tyngd och trovärdighet kräva mer demokrati om man samtidigt står sida vid sida med ledande företrädare och aktivister från den icke-demokratiska och neofascistiska identitära rörelsen", förklarar han.

Karlsson, som vikarierade på partiledarposten under Jimmie Åkessons sjukskrivning, är en kontroversiell figur inom SD. Han har bland annat förklarat att han vill bygga ett "antirasistiskt mittenparti" och lett uteslutningar mot högt uppsatta partiföreträdare som han anklagat för att ha haft samröre med "neofascister". Det är ett begrepp som annars ofta används av DN-profilen Henrik Arnstad.

SD-toppen Paula Bieler, som beskriver sig som "progressivt liberal", berömmer Mattias Karlsson för hans insikter i en kommentar till Facebook-inlägget om Folkets demonstration.

"Det ÄR en analys som är spot on", skriver hon.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0