Norsk åsiktspolis ska jaga nätrasism

Publicerad 19 januari 2012 kl 18.45

Inrikes.Tillhör du dem som någon gång har uttryckt sig okänsligt om invandrare i en anonym kommentar på Internet? Då kan du räkna med att bli kartlagd av den norska polisen, som just nu storsatsar mot så kallad nätrasism.

Gilla artikeln på Facebook

Oslo skakas av flera grova utomhusvåldtäkter och i flera delar av Norge har gaturån blivit ett vardagsproblem. Då storsatsar den norska polisen - på att bekämpa okänsliga kommentarer på Internet.

Precis som i Sverige så är rasistiska kommentarer straffbart i Norge, och nu vill den norska rikskriminalen ha in tips från allmänheten på misstänkt nätrasism.

En speciell angivarsida, tips.kripos.no, har startats i syfte att låta allmänheten anmäla rasistiska uttalanden till den nya enheten.

Liksom hos den Östtyska säkerhetstjänsten Stasi går det bra att ange människor anonymt.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Dawit Isaaks son dömd för våldtäkt

Fängslade journalistens son begår grova brott mot svenska kvinnor. Friades dock från misshandel av systern – sommarprataren Betlehem.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0