Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
Faksimil: Youtube

Omfattande pogromer mot invandrare i Israel

Publicerad 24 maj 2012 kl 19.27

Utrikes.Tusentals israeler deltog på onsdagen i en demonstration i Tel Aviv mot afrikanska invandrare. Ett antal höga politiker, varav flera från regeringspartiet Likud, närvarade vid demonstration som slutade med pogromer mot afrikaner och attacker mot afrikanska butiker runtom i den israeliska huvudstaden.

Gilla artikeln på Facebook

Demonstrationen ägde rum i stadsdelen Hatikva i Tel Aviv där tusentals judar protesterade mot afrikanska asylsökare. Protesten organiserades av parlamentarikern Michael Ben Ari från Nationell union, skriver Haaretz.

Många av demonstranterna anklagade regeringen och premiärministern Benjamin Netanyahu för passivitet i invandringsfrågan, men parlamentariker ur hans parti Likud, Miri Regev och Danny Danon, deltog också i demonstrationen.

"Afrikanerna en cancersvulst"
Miri Regev, en kvinnlig parlamentsledamot för maktpartiet Likud och före detta brigadgeneral och talesman för israeliska krigsmakten IDF, sa att afrikanerna är "en cancersvulst" under sitt tal på demonstrationen.

Under torsdagen försvarade hon uttalandet med att ordet "cancer" var menat att "beskriva spridningen av ett negativt fenomen."

- Vänstern är anledningen till att vårt land är i det skick det är nu. På grund av deras överklagan till Högsta domstolen kan vi inte deportera infiltratörer, sa Miri Regev och syftade med "infiltratörer" på de afrikanska asylsökarna.

Danny Danon sa att "infiltratörerna" måste deporteras omedelbart.

Demonstranterna höll i plakat som bland annat proklamerade att "Detta är inte Afrika" och "Sluta snacka börja deportera".

"Kristallnatt" i Tel Aviv
När solen gick ner under gårdagen så blev demonstrationen våldsam. Demonstranter attackerade minst ett dussin afrikanska män och kvinnor som hade oturen att vara i närheten, skriver RT, som använder ordet "kristallnatt" för att beskriva händelsen. Enligt Jerusalembaserade Haaretz slog demonstranterna också sönder fönsterrutor till affärer som ägdes av afrikanska invandrare och plundrade dem.

Demonstranter slog också in vindrutan på en taxi som kördes av en mörkhyad man. 17 personer arresterades.

"Antirasist" anmäld
Under torsdagen begärde organisationen Peace Now via sin talesman Yariv Oppenheimer att den israeliske riksåklagaren skulle inleda en förundersökning mot parlamentarikerna Miri Regev, Danny Danon och Michael Ben Ari för uppvigling till upplopp.

– Parlamentsledamöternas rasistiska utrop och uppviglingar till våld blev snabbt hörsammade och verkställda av demonstranterna, konstaterade Yariv Oppenheimer i ett uttalande.

Danny Danon förnekade dock att han skulle ha uppviglat någon och sade sig istället ta avstånd från våld.

I juni förra året skrev Fria Tider om hur Danny Danon inlett ett antirasistiskt samarbete med den judisk-australiensiske politikern Michael Danby, som är ledamot av Australiens parlament. Syftet med samarbetet, som etablerades under Världsjudiska kongressens internationella konferens för utländska parlamentsledamöter av judisk börd, var enligt Jerusalem Post att stärka den etniska mångfalden i Australien genom att deportera Israels afrikaner till det västerländska landet.

– De tusentals muslimska infiltratörernas ankomst till israeliskt territorium är ett klart hot mot statens judiska identitet. Flyktingarna hör inte hemma här, och initiativet att förflytta dem till Australien är den rätta och mest rättvisa lösningen, sade Danny Danon till Jerusalem Post.

Fria Tider har tidigare skrivit om hur Israels inrikesminister sagt att alla afrikaner ska fängslas och sättas i läger. Den israeliska regeringen har nyligen byggt ett större fångläger för afrikanska invandrare som redan tagits i drift av de israeliska invandringsmyndigheterna.

Artikeln är uppdaterad.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Beskedet: Fem imamer ska utvisas

Ytterligare två imamer utvisas. Hålls isolerade från andra fångar.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Mer från Utrikes

Peterson lanserar censurfri plattform

Kommer inte bannlysa användare efter åsikter.. "När du kommit till vår plattform tar vi inte ner dig förrän en amerikansk domstol tvingar oss."0 

FBI utreds för falsk nyhet om Trump

CNN:s kissnyhet granskas på nytt.. Nu ska mannen bakom kontroversiella "dossiern" låta sig förhöras av USA:s justitiedepartement.0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0