AFA-attackerna
Tor Alsén.

Sahlgrenska vägrar svara om anställd terrorledare

Scrolla ner för video

Publicerad 25 maj 2021 kl 19.53

Inrikes. Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg kommer inte att uttala sig om de nya uppgifterna om sin anställde, den ljuskygge AFA-ledaren Tor Alsén. Det rapporterar Exakt24, som knyter medarbetare på sjukhusets presstjänst till extremvänstern.

Gilla artikeln på Facebook

AFA-profilen Tor Alsén, 36, har kopplats till de uppmärksammade attackerna mot högeraktivisten Christian Peterson, 19.

Maskerade vänsterextremister vandaliserade vid fyra tillfällen Petersons bostad i Örgryte, där han bor tillsammans med sin ensamstående mor. Vid det fjärde tillfället tog Peterson vänsterextremisterna på bar gärning och sprang efter dem med ett basebollträ. Han lyckades då ta registreringsnumret till bilen som vänsterextremisterna flydde i, och den visade sig tillhöra den lokale AFA-ledaren Tor Alsén.

Alsén arbetar som sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhuset. Christian Peterson har tillsammans med Exakt24 avslöjat att 36-åringen i en podcast uppmanat till "individuell terror" mot politiska meningsmotståndare. Han också pratat om sina drömmar om att döda sina chefer på Sahlgrenska och efterfrågat "riktigt bra knivar som man kan hugga MUF:are i njuren med".

Men efter mycket om och men har Sahlgrenskas presstjänst nu meddelat att man inte kommer att besvara några frågor om Tor Alsén.

Enligt Exakt24 kan flera medarbetare på presstjänsten själva knytas till extremvänstern. Bland annat Fanny Edstam, som enligt Exakt24 är en "f.d. aktivist i Revolutionär Kommunistisk Ungdom, asylaktivist, skribent på Arbetaren och vän med en rad vänsterextremister på Facebook".


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0