AFA-attackerna
Tor Alsén.

Sahlgrenska vägrar svara om anställd terrorledare

Scrolla ner för video

Publicerad 25 maj 2021 kl 19.53

Inrikes. Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg kommer inte att uttala sig om de nya uppgifterna om sin anställde, den ljuskygge AFA-ledaren Tor Alsén. Det rapporterar Exakt24, som knyter medarbetare på sjukhusets presstjänst till extremvänstern.

Gilla artikeln på Facebook

AFA-profilen Tor Alsén, 36, har kopplats till de uppmärksammade attackerna mot högeraktivisten Christian Peterson, 19.

Maskerade vänsterextremister vandaliserade vid fyra tillfällen Petersons bostad i Örgryte, där han bor tillsammans med sin ensamstående mor. Vid det fjärde tillfället tog Peterson vänsterextremisterna på bar gärning och sprang efter dem med ett basebollträ. Han lyckades då ta registreringsnumret till bilen som vänsterextremisterna flydde i, och den visade sig tillhöra den lokale AFA-ledaren Tor Alsén.

Alsén arbetar som sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhuset. Christian Peterson har tillsammans med Exakt24 avslöjat att 36-åringen i en podcast uppmanat till "individuell terror" mot politiska meningsmotståndare. Han också pratat om sina drömmar om att döda sina chefer på Sahlgrenska och efterfrågat "riktigt bra knivar som man kan hugga MUF:are i njuren med".

Men efter mycket om och men har Sahlgrenskas presstjänst nu meddelat att man inte kommer att besvara några frågor om Tor Alsén.

Enligt Exakt24 kan flera medarbetare på presstjänsten själva knytas till extremvänstern. Bland annat Fanny Edstam, som enligt Exakt24 är en "f.d. aktivist i Revolutionär Kommunistisk Ungdom, asylaktivist, skribent på Arbetaren och vän med en rad vänsterextremister på Facebook".


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Teorin: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Dokument från "Green Deal" läckt. Nu sätter EU-kommissionen stopp för "gratisenergin" på landsbygden.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare lyckades korsa apa med människa. Amerikanskt experiment föll väl ut.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0