Mattias Karlsson är SD:s gruppledare i riksdagen.

SD-ledningen: "Oerhört omdömeslöst" att varna för islamisering

Publicerad 20 december 2018 kl 23.52

Inrikes. Den före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson har nu fått besked från SD-ledningen om varför han uteslöts ur partiet. Han anklagas bland annat för att ha varit kritisk till en islamisering av Sverige, något som enligt partistyrelsen är "oerhört omdömeslöst".

Gilla artikeln på Facebook

I beslutet från SD:s partistyrelse, som Thoralf Alfsson publicerar på sin blogg, nämns grunderna för uteslutningen. Den populäre före detta riksdagsmannen får bland annat hård kritik för sina skriverier om en islamisering av Sverige.

"Ni har även varit aktiv med att skriva ett flertal blogginlägg där ni är kritisk till islamiseringen som ni anser sker i Sverige men även utvecklingen av samhället som ni beskyller på individer med en annan bakgrund än svensk, är oerhört omdömeslöst som representant för Sverigedemokraterna" (sic), skriver partistyrelsen.

Vidare anklagar SD-ledningen Alfsson för att ha "delat bilder samt kommentarer" på sin blogg "med ett rasistiskt klang" (sic).

"Ni visar ett ideologiskt avvikande beteende och bryter mot vår noll tolerans princip (sic) mot rasism", sammanfattar partistyrelsen i beslutet.

SD:s gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, har tidigare förklarat att hans mål är att göra SD till ett "antirasistiskt mittenparti".

På sin blogg kallar Thoralf Alfsson brevet från partistyrelsen för "häpnadsväckande och sensationellt". Han pekar särskilt på formuleringarna om att han kritiserat islamisering.

"Jag var tvungen att läsa meningen om och om igen. Det uppstod någon form av misstro om min egen läsförståelse, så jag blev tvungen att lägga ifrån mig brevet och ge mig ut på stan och handla. När jag kom hem läste jag meningen om och om igen. Jag utesluts alltså för att jag varit kritisk mot islamiseringen i Sverige och utvecklingen med t.ex skjutningar, något som Dagens Nyheter beskrev i en artikel, begicks till 90 procent av personer av personer med utländsk bakgrund", skriver Alfsson.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Hotade skjuta vakt som krävde vaccinpass

Ska ha fått stolpe kastad mot sin mage.. Men ordningsvakten ville inte medverka i utredningen.0 

Nya M-kravet: Tvångsvaccinera alla barn i hela Sverige

Tuffa linjen.. Vill även införa särskilt straff för föräldrar "som vägrar" – och bekämpa "desinformation" om coronavaccineringen.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0