Du betalar

SR-journalist spred slaktschema på Jimmie Åkesson

Publicerad 9 juli 2020 kl 10.38

Media. Sveriges radio-journalisten Hedvig Holgersson spred i sociala medier ett slaktschema föreställandes Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Det uppmärksammar Samhällsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt sin Linkedin-profil studerar Holgersson på Stockholms universitet samtidigt som hon jobbar som journalist på det statliga radiobolaget. Hon verkar endast ha varit med och producerat ett fåtal radioinslag och artiklar som bland annat handlar om flyktinginvandring.

På Facebook gillar Hedvig Holgersson grupper och sidor för Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ. Hon gillar även grupper som knyts till den vänsterextrema miljön, som "Linje 17 mot rasism", "Kämpa Sthlm" och "Allt åt alla Malmö".

– Vissa saker har jag gillat på Facebook på grund av att jag vill se liksom vad som pågår i de grupperna. Det behöver inte alltid vara ett politiskt motiv varför man gillar någonting på Facebook, förklarar SR-journalisten för Samhällsnytt.

Hon kan emellertid inte svara på varför hon inte på samma sätt gillar och följer grupper eller politiska partier till höger i politiken.

Den 25-åriga reportern har dessutom delat inlägg från Faceboksidan "Jimmie Åkessons julkalender". Bland de bilder hon klickat "gilla" på finns ett slaktschema över Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson där han målats som en gris eller "julnasse".

Under varje artikel på sin hemsida påstår Sveriges radio att de "är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen".


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ahmeds bestialiska skogsvåldtäkt mot 9-åring var mordförsök

"En lycklig slump att barnet inte avled." Hovrätten skärper straffet efter brutal våldtäkt mot skolflicka utanför Norrköping.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.