Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.

SSU Skåne blir av med bidraget

Publicerad 12 december 2018 kl 18.08

Inrikes. Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU kommer inte att få bidrag för sitt Skånedistrikt under 2019. Detta efter att det uppmärksammats i media att SSU Skåne tagits över av muslimer.

Gilla artikeln på Facebook

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har idag beslutat att SSU får fortsatt statsbidrag, men förbundet får inte tillgodoräkna sig de föreningar och medlemmar som ingår i SSU Skåne. 

Beslutet har enligt bidragsmyndigheten fattats "mot bakgrund av SSU Skånes upprepade brister att leva upp till demokratikriteriet, som är ett krav enligt förordningen som styr bidraget". 

För MUCF har SSU uppgett att ungdomsförbundet vidtagit tillräckliga åtgärder när omfattningen av bristerna i Skåne blivit kända för förbundsledningen. Uppgifterna kring SSU Skåne är enligt myndigheten dock så pass allvarliga att åtgärderna ändå inte är tillräckliga.

SSU får alltså inte tillgodoräkna sig de föreningar som finns i SSU Skåne. Bidraget räknas därför ned för hela SSU. Men, eftersom det politiska ungdomsförbundet som helhet har ökat sitt medlemsantal under året innebär det att förbundet 2019 ändå får ökat bidrag jämfört med 2018.

SSU beviljas 1.765.040 kronor i statsbidrag för 2019. Bidraget minskas med drygt  60 000 kronor på grund av att SSU Skåne räknas bort.

– När uppgifterna om odemokratiska strömningar i SSU:s Skånedistrikt kom till vår kännedom tog vi dessa på yttersta allvar. Vi har utrett uppgifterna, bland annat genom att träffa företrädare för SSU på riksnivå, säger Lotta Persson, chef för Avdelningen för stöd och samverkan på MUCF, i ett pressmeddelande.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0