KDU:s ordförande Martin Hallander.

Ungdomsförbundet till KD-politiker: Rösta nej till ökad invandring

Publicerad 17 juni 2019 kl 15.49

Inrikes. Kristdemokratiska ungdomsförbundet, KDU, vädjar nu till KD:s riksdagsledamöter att trotsa partilinjen och rösta nej till regeringens förslag om att kraftigt öka anhörig­invandringen.

Gilla artikeln på Facebook

Riksdagen ska rösta om de nya generösa reglerna för anhörig­invandring på tisdag. Kristdemo­kraternas ledning meddelade nyligen att partiet avsåg att rösta ja till det vänsterliberala förslaget, vilket ledde till hård kritik.

Ungdomsförbundet KDU uppmanar nu riksdagsledamöterna att rösta nej ändå.

"KDU vädjar till alla kristdemokrater i riksdagen att rösta nej till en ökad och mer generös anhöriginvandring. Vi kommer att kämpa hårt för en långsiktig och hållbar migrationspolitik för Sverige genom opinionsbildning, debatter och partiets riksting i höst", skriver ungdomsförbundets ordförande Martin Hallander.

Enligt Hallander är det "oansvarigt av riksdagens partier att öppna upp för en ökad migration i det läge som Sverige befinner sig i med svåra integrationsutmaningar".

"Från KDU:s sida är vi inte alls förvånade över att regeringen och dess stödpartier kommer att rösta för det här förslaget. Däremot är vi besvikna över att vårt eget parti väljer att stödja det med tanke på vilka risker det innebär för Sverige", skriver han.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0