Ungern: Vi ska skydda "Europas kristna arv" och stoppa invandring

Publicerad 22 september 2018 kl 11.31

Utrikes. Ungern har en "anti-migrationsregering" och bryr sig inte om vad Bryssel försöker tvinga på landet. Det förklarar landets utrikesminister Peter Szijjarto i en intervju med RT.

Gilla artikeln på Facebook

Ungern vill inte förgöra EU, utan tvärtom skapa en stark enad union.

Men det finns en stor skillnad mellan vad Ungern vill göra med EU och Europa, och vad invandringsliberala partier i Västeuropa vill göra.

De senare försöker tvinga in Europa i en efterkristen mångkulturell era utan nationer präglat av islam. Detta vill Ungern absolut inte göra, förklarar landets utrikesminister Peter Szijjarto för RT.

– Vårt synsätt är totalt annorlunda. Vårt mål är att skapa ett starkt EU med starka medlemsstater. Och vi vill ha ett Europa som håller fast vid sitt kristna arv, säger han.

– Vi vill inte ge upp vår nationalitet, vår kultur och vårt arv och så vidare. Så det finns en stor konflikt mellan dem som vill se Europeiska unionen som post-kristen och post-nationell och vi som vill se Europa som en kristen kontinent baserad på starka medlemsstater.

Szijjarto kallar sin egen regering för en "anti-invandringsregering", och menar att den kommer fortsätta vara det oavsett vad Bryssel säger.

– Inga illegala invandrare ska tillåtas att komma till Europa, säger han.

Sedan 2015 har Ungern spenderat en miljard euro, cirka tio miljarder kronor, på att skydda sina gränser, förklarar han.

Enligt utrikesministern ska invandring baseras på internationell rätt, vilket enligt honom innebär att människor ska få hjälp i första närliggande länder, inte accepteras in över hela Europa.

Peter Szijjarto påpekar vidare att Ungern visst kan hjälpa till med pengar för att utveckla afrikanska länder så att människor inte försöker ta sig till Europa. Detta måste dock ske med försäkran om att pengarna verkligen kommer investeras och inte försvinner i korruption. Ungern har redan spenderat många miljoner på att bygga upp hus och skolor samt på mediciner i kristna samhällen i Mellanöstern.

– Vår filosofi är att man ska hjälpa till där det går att hjälpa, i stället för att importera problem dit det inte finns några problem.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0