Arkivbild.

Våldsam natt i Skåne: Skjutning, bombdåd och bilbränder

Publicerad 16 juli 2019 kl 09.31

Inrikes. Under natten till tisdag inträffade flera allvarliga händelser i Skåne. Bland annat fortsätter bilbränderna i Lund.

Gilla artikeln på Facebook

Strax innan midnatt fick polisens ledningscentral in ett flertal samtal om höga smällar i området kring Ramels väg i Rosengård i Malmö.

Flera patruller beordras till platsen för kontroll, och där hittades tomhylsor.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning men ingen skadad person påträffades. Polisen har genomfört dörrknackning i området och söker vittnen som kan ha sett något.

Vid 02-tiden fick polisen flera larm om en detonation vid ett flerfamiljshus i Landskrona. Flera rutor i huset ska ha krossats. Polisen känner inte till någon hotbild mot någon i fastigheten, som består av en rad olika lägenheter. Polisen tror att det rör sig om en banger eller någon slags kraftigare smällare som detonerats i eller vid källarlokalen.

Under natten skedde också flera bilbränder i Skåne. I Lund brann det fyra bilar. På Västanväg eldades en bil upp vid 02-tiden och en halvtimme senare brann flera bilar på en parkering vid Östen Udéns gata. "Polispatruller skickas dit och väl på plats kan det konstateras att tre personbilar är helt utbrunna och att det finns skador på en fjärde", skriver polisen om den senare branden.

Detta är bara några i mängden av bilbränder i staden senaste tiden.

– Vi ser likheter i flera av bilbränderna, men inte alla, har polisen tidigare sagt till SVT.

Polisen har sökt med spårhund på vid bränderna. Ingen är dock gripen och händelserna rubriceras som skadegörelse genom brand.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0