Det var under en debatt om tvångskvotering av bidraget till barnfamiljer, den så kallade "individualiserade föräldraförsäkringen", som riksdagsledamoten Vivianne Johansson (V) klargjorde att politikerna har ett "ansvar" för att reformera den svenska kärnfamiljen.
- Från samhällets sida har vi ju ett ansvar för att förändra, inte bara förvalta, utan vi vill naturligtvis gå framåt också, sade hon i en debatt i riksdagen i mitten av januari.
Sverigedemokraternas Erik Almqvist höll inte med.
- Vadå 'ansvar' att 'förändra framåt'? Vem har gett Vivianne Johansson ansvar att ha synpunkter på hur andra familjer väljer att spendera tid med varandra? Vem har gett henne i uppdrag att förändra hur de spenderar sin tid eller att förhindra dem från att göra som de vill? Och på vilket sätt skulle det vara 'framåt'?
Erik Almqvist påpekade också att det numera är Sverigedemokraterna mot "de sju övriga partierna" också när det gäller synen på den svenska familjen. Någon familjevänlig borgerlighet finns helt enkelt inte längre.
- Skillnaden mellan Vänsterpartiet och Moderaterna kan mätas i grader eller rättare sagt i dagar i det här fallet, sade Erik Almqvist och syftade på att skillnaden i de båda partiernas positiva inställning till tvångskvotering bara utgörs av hur många dagar man anser att staten ska kvotera.
- Hur blev det såhär? Det hade varit otänkbart för bara 10 eller 15 år sedan, bland den dåvarande borgerliga oppositionen, sade Erik Almqvist och fortsatte:
- När Vivianne Johansson (V) talar om det här så beskriver hon det som "framsteg", och när du [Gunilla Nordgren (M)] talar om det så beskriver du det med samma ord. Du använder ordet "framgång" i talarstolen.
Det var 2009 som Moderaterna för första gången meddelade att de är öppna för en utökad kvotering av föräldraförsäkringen. Det starkt antikonservativa partiet hade då redan infört en så kallad "jämställdhetsbonus", som innebar att familjer som inte delade sin föräldraledighet lika bötfälldes med en särskild straffskatt. Allt för många valde dock att betala den kulturmarxistiska straffskatten och enligt SvD tog bara papporna ut 21 procent av ledigheten, vilket ledde till att partiet började hota med hårdare åtgärder mot svenskarna.