Invandrarprotesten i Östersund
Den nordiska vintern uppskattas inte av en grupp invandrare, som föredrar varmare breddgrader.

"Vi är araber, vi kan inte bo så här"

Publicerad 1 januari 2015 kl 18.31

Inrikes. De drygt 30 araber som invandrat illegalt till Sverige för att söka asyl och som ockuperar en buss utanför Östersund skärper nu tonen mot de svenska skattebetalarna.
– Vi är araber. Vi kan inte bo där det är sånt här väder, förklarar en av dem för Sveriges Radio.

Gilla artikeln på Facebook

Invandrarna är missnöjda eftersom de har förflyttats från ett arabdominerat område i Malmö till Grytans asylboende utanför Östersund. Därför vägrar de gå av bussen som de ockuperar sedan ett par dagar tillbaka.

Polisen har hittills valt att inte avlägsna invandrarna med stöd av ordningslagen. Istället kräver man att Kronofogden ska fatta ett vräkningsbeslut.

– Först när det finns ett beslut från Kronofogden kan vi bistå med hjälp, hävdar Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen, i en kommentar till Sveriges Radio.

En av invandrarna beskriver boendet som isolerat från den "service" som han räknar med att få i Sverige. Han säger att han kräver att få bo i "Stockholm eller Malmö" och när SR-reportern påpekar att hon själv bor i Östersund svarar araben:

– Ja, men vi är araber. Vi kan inte bo där det är sånt här väder.

Migrationsverket, som sedan länge går på knäna efter att regeringen Reinfeldt beslutade sig för att satsa åtskilliga miljarder kronor extra på att kraftigt öka invandringen till Sverige, uppger att man inte har några andra platser att erbjuda.

Fria Tider har sökt Migrationsverkets pressjour för en kommentar, men de har inte kunnat svara på några frågor om hur situationen är just nu eller om det är vanligt att asylsökare ställer höga krav på boendet.

Allt fler frågar sig nu om det verkligen är så synd om asylsökarna som det ofta påstås i invandringsdebatten med tanke på att de inte tycks nöjda med all den hjälp de får – invandringspolitiken kostar de svenska skattebetalarna hundratals miljarder kronor varje år.

Bild:

© Twitter

Att de nyanlända invandrarna är fattiga och utsatta ifrågasätts av bland annat Jörgen Fogelklou (SD) efter att han i media sett en bild på en arabisk asylsökare klädd i en märkesjacka.


Nyheter från förstasidan

Danska förslaget: Inga medborgarskap till invandrare från muslimska länder

Nya Borgerliga går ut hårt. "Vi ska uteslutande bevilja medborgarskap till dem som vi tror kommer att gynna Danmark."0 

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0