Viral film väcker ilska på Södertörn

Publicerad 2 maj 2016 kl 15.43

Inrikes. Hanna Lindholms (SD) intervjuer med studenter på Södertörns högskola har fått stor spridning på nätet. På högskolan beklagar man nu att studenter blivit utsatta för ett "propagandatrick".

Gilla artikeln på Facebook

I klippet, som i skrivande stund har fått nästan 125.000 visningar, ställer Lindholm frågor till studenterna som "Är jag en man om jag säger att jag är det?", "Är jag sju år gammal om jag säger att jag är det?" och "Är jag en katt om jag säger att jag är det?" Svaren förvånar.

På sitt intranät kommenterar nu Södertörns högskola, som är ökänd för sin låga utbildningskvalitet och sina vänstervridna kurser, den virala videon genom att utmåla den som "sverigedemokratisk propaganda".

– Utomstående har hört av sig till högskolan med anledning av filmen. Vår hållning är att informera om att det här är ett led i sverigedemokratisk propaganda och att tydliggöra att högskolan inte har något med filmen att göra, säger Kenneth Wall, högskolans kommunikationschef, i ett uttalande.

Han fortsätter:

– Det är också viktigt att vi stöttar studenterna som har blivit utsatta för detta propagandatrick. All heder åt dem som svarade så gott de kunde på frågor de inte visste hade en dold agenda.

Hanna Lindholm bemöter i sin tur Södertörns anklagelser på Avpixlat.

– Kommunikationsavdelningen på Södertörns högskola sprider rena lögner om mig till studenterna. Av de elever jag intervjuade frågade några om filmen skulle hamna på internet, jag svarade ja. Vissa ställde upp ändå och andra inte. Jag var ärlig med vilka frågor jag skulle ställa innan vi började spela in, säger hon.

Bild:

© Skärmdump

Från Södertörns högskolas intranät.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0