Viral film väcker ilska på Södertörn

Publicerad 2 maj 2016 kl 15.43

Inrikes. Hanna Lindholms (SD) intervjuer med studenter på Södertörns högskola har fått stor spridning på nätet. På högskolan beklagar man nu att studenter blivit utsatta för ett "propagandatrick".

Gilla artikeln på Facebook

I klippet, som i skrivande stund har fått nästan 125.000 visningar, ställer Lindholm frågor till studenterna som "Är jag en man om jag säger att jag är det?", "Är jag sju år gammal om jag säger att jag är det?" och "Är jag en katt om jag säger att jag är det?" Svaren förvånar.

På sitt intranät kommenterar nu Södertörns högskola, som är ökänd för sin låga utbildningskvalitet och sina vänstervridna kurser, den virala videon genom att utmåla den som "sverigedemokratisk propaganda".

– Utomstående har hört av sig till högskolan med anledning av filmen. Vår hållning är att informera om att det här är ett led i sverigedemokratisk propaganda och att tydliggöra att högskolan inte har något med filmen att göra, säger Kenneth Wall, högskolans kommunikationschef, i ett uttalande.

Han fortsätter:

– Det är också viktigt att vi stöttar studenterna som har blivit utsatta för detta propagandatrick. All heder åt dem som svarade så gott de kunde på frågor de inte visste hade en dold agenda.

Hanna Lindholm bemöter i sin tur Södertörns anklagelser på Avpixlat.

– Kommunikationsavdelningen på Södertörns högskola sprider rena lögner om mig till studenterna. Av de elever jag intervjuade frågade några om filmen skulle hamna på internet, jag svarade ja. Vissa ställde upp ändå och andra inte. Jag var ärlig med vilka frågor jag skulle ställa innan vi började spela in, säger hon.

Bild:

© Skärmdump

Från Södertörns högskolas intranät.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0