William Hahne.

William Hahne avgår från AFS styrelse

Publicerad 23 mars 2020 kl 14.28

Inrikes. Partiet Alternativ för Sveriges vice partiledare William Hahne avgår från partistyrelsen. Detta efter att han anklagats för att försöka slå mynt av coronakrisen genom att sälja ansiktsskydd till ockerpriser.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på forumet Flashback som det förra veckan avslöjades att William Hahne låg bakom ett företag som sålde ansiktsskydd importerade från Kina för 249 kronor styck.

Händelsen uppmärksammades i flera medier och enligt Expressen var Hahnes priser 759 procent över det normala.

Nu skriver Alternativ för Sveriges på sin hemsida att William Hahne lämnar partistyrelsen: "Beslutet meddelades under ett extrainsatt partistyrelsemöte på söndagskvällen."

"Jag väljer att göra det som jag bedömer är bäst för Alternativ för Sverige i detta läge och det är att avgå från partistyrelsen", skriver Hahne på Facebook.

Han fortsätter samtidigt att försvara sin försäljning:

"Samtidigt som jag förstår att partiet inte gynnas av att sammanblandas med mitt privata företag, vidmakthåller jag att ingen hade fått det bättre i ett scenario där jag inte hade importerat dessa bristvaror till Sverige – tvärtom. Det är grundläggande nationalekonomi."


Nyheter från förstasidan

Statlig lånegaranti till företag

Extra ändringsbudget klubbad. Regeringen ska ge kreditgarantier på 100 miljarder kronor.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0