Pelle Sten/CC-BY

DN: Polisen bör jaga näthatare istället för illegala

Publicerad 23 februari 2013 kl 19.04

Inrikes.Dagens Nyheters ledarredaktion skriver i en ledare, "Avblås jakten på gömda", att polisen bör lägga ned arbetet att utvisa illegala invandrare ur landet.

Gilla artikeln på Facebook

Istället menar den anonyma ledaren undertecknad DN, där Peter Wolodarski är nybliven ansvarig utgivare, att polisen istället borde jaga de omdiskuterade så kallade näthatarna.

"Regeringen hade kunnat ålägga polisen att sätta av mer resurser till att utreda hot och kränkningar på nätet", skriver DN.

Den formuleringen har dock tagits bort i en reviderad version av ledaren i nätupplagan på dn.se och återfinns bara tryckt.

Det är polisen jakt på tjuvåkare i tunnelbanan i Stockholm som föranlett kritik från flera håll, då misstänkta friåkare samtidigt identitetskollas och om de saknar uppehållstillstånd kan de utvisas.

En ledare på fristående värmländska nwt.se gav samtidigt uttryck för en helt annan syn på saken än den officiella linjen från Bonniers sida. Där påpekar skribenten istället att "papperslösa" är en omskrivning för illegala invandrare och att polisen bara sköter sitt jobb.

"Om den svenska asylrätten överhuvudtaget ska fungera är det naturligtvis så att alla som kommer till landet måste försöka följa den, genom att ta kontakt med berörda myndigheter för att där kunna få en rättvis prövning av sitt asylfall. Om personen anses ha rätt till asyl får den stanna, om så inte är fallet måste personen lämna landet. Så enkelt är det", står det att läsa i lokaltidningens ledare.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Stora skillnader bara mellan japaner i syd och nord. Forskaren: "Folkslag från kalla klimat är över hela världen är längre, intelligentare, mer sociala, mindre brottsbenägna och uppvisar lägre fertilitet."0 Plus

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0