16 bilar totalförstörda i bilbränder i Stockholm

Publicerad 23 mars 2020 kl 10.35

Inrikes. 16 bilar "totalförstördes" i bilbränder i Östberga i Stockholm i natt, uppger Mitt i. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse genom brand, enligt polisens hemsida. Men flera andra kommuner i Stockholm drabbades också.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid halv fyra-tiden i natt som räddningstjänsten larmades om bilbränder på en p-plats i Östberga i södra Stockholm.

Sammanlagt förstördes 16 bilar i bränderna.

"I samband med branden har det varit kraftig rökutveckling och ett flertal däcksexplosioner har hörts", skriver polisen på sin hemsida.

– Vi var där med styrkor från tre stationer, säger Jonas Wahlstrand, ledningsoperatör på Räddningscentralen Mitt, till SVT Stockholm.

För en vecka sedan förstördes åtta bilar i samma område.

Men under natten till måndag brann det även bilar i Nacka och Tumba. I Nacka spred sig branden till ytterligare en bil och bombgruppen tillkallades, eftersom något hade exploderat.

"I samband med branden har någon form av explosion skett i ett av de drabbade fordonen. Detta har gjort att delar från bilen har slungats upp på Saltsjöbanans spårområde och detta påverkar deras trafik under morgonen", skriver polisen om händelsen.


Nyheter från förstasidan

Statlig lånegaranti till företag

Extra ändringsbudget klubbad. Regeringen ska ge kreditgarantier på 100 miljarder kronor.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0