Inbördeskriget i Syrien och Irak
Syrisk stridsvagn i Kawkab.

16 dog när fängelse bombades i Syrien

Publicerad 25 mars 2017 kl 10.29
Av Mattias Albinsson

Utrikes. 16 människor dödades när ett fängelse träffades av en bomb under en flygräd mot Idlib­provinsen i Syrien under fredags­kvällen, skriver Reuters som citerar Syrian Observatory for Human Rights.

Gilla artikeln på Facebook

Två av de 16 omkomna ska ha varit fångvaktare och flera av fångarna uppges ha skjutits ihjäl när de försökte fly efter att fängelsets ena sida träffats av en bomb.

Syriska militären och Ryssland pekas båda ut för flygräden eftersom de brukar genomföra räder i provinsen.

Idlibprovinsen är den tidigare väst­understödda syriska oppositionens starkaste fäste i Syrien. USA och övriga västvärlden har numera dragit in sitt stöd till den islamist­dominerade rebellrörelsen till förmån för Syriska demokratiska styrkorna som domineras av kurdiska YPG-milisen. Rebellerna får emellertid fortsatt militärt stöd från Nato-landet Turkiet som även ockuperar norra delarna av Syrien.

Sana rapporterar under söndagen att regerings­armén rycker fram mot rebellerna i Hamaprovinsen i ett område som gränsar till Idlibprovinsen. Många terrorister från al-Nusrafronten, som ingår i rebellrörelsen, uppges ha dödats i striderna.


Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0