AmnestyPress har kallat konflikten i Jemen, som pågått i snart tre år, för det "bortglömda kriget". Detta eftersom västerländska medier knappt skriver om den.
På ena sidan i kriget står nämligen de mäktiga militärmakterna Saudiarabien och USA samt sunnimuslimska grupper.
Minst 10.000 civila har dött av kriget och militäralliansen anklagas för att bomba civila mål som sjukhus och skolor.
Samtidigt har medias intresse för det så kallade inbördeskriget i Syrien varit totalt, ända sedan den konflikten början 2011. Där har skulden nästan ensidigt lagts på Ryssland och Assad-regeringen.
Human Rights Watch har fördömt USA:s ensidiga ilska mot Ryssland och den syriska Assad-regimen samtidigt som man inte reagerat på samma sätt mot Saudiarabiens agerande i Jemen.
– Du kan inte försöka förhandla fram en resolution i FN:s säkerhetsråd för att fördöma Ryssland och införa sanktioner mot landet för flygbombningar i Syrien när din allierade och partner, Saudiarabien, gör exakt samma sak, sade Sarah Leah Whitson, från Human Rights Watch till Time i oktober förra året.
Aftonbladets utrikeskorrespondent Martin Schori har tidigare frågat sig vad skillnaden är på det USA gör i Jemen och det Ryssland gör i Syrien.
"För samtidigt som ryska och syriska bomber regnar över de rebellkontrollerade områdena i östra Aleppo attackerar saudiska bombflyg civila i Jemen", skrev han i ett blogginlägg i höstas och påpekade att 140 civila dödades av en enda saudisk flygattack mot en begravning i Jemens huvudstad Sanaa.
Medias relativa ointresse för konflikten i Jemen blir mer och mer slående efter hand som den förvärras. Och det handlar inte bara om människor som dör av bomber, utan om epidemier och miljoner som lider av svält.
Nu har Biståndsmyndigheten Sida beslutat att ge ett extra tillskott på 200 miljoner kronor till de mest akuta humanitära kriserna i världen, däribland Jemen.
"Krisen i Jemen är en av de allvarligaste", påpekar Sida.
Enligt Sida upplever 17 miljoner människor i Jemen en allvarlig brist på mat, varav knappt 7 miljoner människor bedöms leva på svältgränsen.
2,2 miljoner barn lider av akut undernäring varav 262 000 är allvarligt akut undernärda.
Dessutom väntar ett katastrofalt kolerautbrott.
– I en redan akut situation står nu också Jemen inför det värsta kolerautbrottet i världen, säger biståndsminister Carin Jämtin (S).
– Över 262 000 människor tros vara smittade och antalet ökar med i genomsnitt 5 000 per dag och fler än 1 500 har redan avlidit.
Därför får Jemenkrisen ett extra tillskott på 15 miljoner kronor.
I maj sade biståndsexperten Jan Egeland till SVT Nyheter att befolkningen i Jemen står inför en svältkatastrof av "bibliska dimensioner".