Arkivbild.

17-åring avliden – asylsökande pojke anhållen för knivdådet på Friskis & Svettis

Publicerad 12 september 2017 kl 10.02

Inrikes. Den 17-årige pojke som knivhöggs på Friskis & Svettis i skånska Ängelholm i helgen har avlidit av sina skador. Enligt HD är den misstänkte gärningspersonen en asylsökare.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 18-tiden i lördags som polisen larmades om ett knivöverfall vid Friskis & Svettis på Industrigatan i Ängelholm i Skåne.

På platsen hittades en 17-årig pojke med stickskador.

"En brottslig handling har begåtts på gymmet. Polisutredning pågår. Därför beslutar vi att stänga Batterifabriken helt under lördag och söndag", skrev Friskis & Svettis i Ängelholm på sin hemsida.

Senare på kvällen greps en person som uppges vara 15 år gammal. Han sitter nu anhållen får dådet och väntas begäras häktad.

Enligt uppgifter till HD handlade det om ett bråk mellan två så kallade flyktingbarn.

– Det är två asylsökande pojkar som av okänd anledning blir osams. De börjar bråka och någon form av stickvapen används. En av dem blir så allvarligt skadad så att han avlider, säger Karim Ottosson, polisområdeschef, till tidningen.

Det ska ha rört om en isolerad händelse mellan de båda asylsökarna.

Karim Ottosson vill inte berätta hur den anhållne ställer sig till misstankarna, men säger att många i Ängelholm har påverkats av händelsen, som alltså inträffade på ett populärt gym.

På Friskis & Svettis tar man händelsen på mycket stort allvar.

– Våra tankar går till den drabbade och hans anhöriga. Vi känner även stor tacksamhet till alla de medlemmar som hjälpte till att rädda liv och hantera missdådet på Batterifabriken, säger Friskis & Svettis verksamhetschef Bodil Nordkvist.

Föreningen har satt in en krisgrupp som har varit i kontakt med de medlemmar som var närvarande vid knivdådet, skriver man på sin hemsida. Friskis & Svettis tänker nu förstärka bevakningen under den kommande veckan och återigen ansöka om kameraövervakning, något som tidigare avslagits. Det har även installerats en personsluss i entrén för att öka tryggheten ytterligare.

– Vi välkomnar alla medlemmar till receptionen där vi informerar om händelsen och vad vi gör för att höja säkerhetsnivån och skapa trygghet. Vi är en av Ängelholms största mötesplatser och en del av samhället. Våra medlemmar ska känna sig trygga, oavsett när man tränar under dygnet, säger Bodil Nordkvist.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0