Annie Lööf: Vanliga människor spyr galla på mig

Publicerad 23 april 2019 kl 12.26

Inrikes. Svenskar behöver lära sig hur man beter sig mot varandra. Det menar Centerledaren Annie Lööf, som upplever att folk "spyr galla" på henne i sociala medier, förklarar hon i Malou efter tio i TV4 på tisdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Annie Lööf blir ibland personligen påverkad av allt det "hat" som hon menar att hon utsätts för i sociala medier, säger hon i Malou efter tio.

– Sista halvåret har varit omänskligt tufft, med den press jag haft av att sätta ned foten för att Sverige skulle få en regering och det hat och den kritik som kommit från båda håll.

Det är på grund av detta som hon till exempel aldrig gör intervjuer i sitt hem eller visar upp sin dotter, som ska vara väldigt lik henne.

Samtidigt påpekar hon att hon "brinner" för sina "värderingar" och därför ändå klarar pressen. Hon är mer trygg i sig själv idag än tidigare.

Enligt Lööf är en del av alla negativa kommentarer organiserade och kommer från "botar och automatiserade konton som bara trycker ut hat". Men det kommer också från vanliga svenskar, vilket hon märker eftersom hon brukar kolla på Instagram vilka det är som skriver riktigt hatiska kommentarer.

– Vanliga människor som spyr sån galla. Jag tror vi behöver ryta ifrån och ha någon sorts folklig resning i hur man beter sig mot varandra, säger Annie Lööf i TV4.

Centerledaren hävdar också att det är tuffare att vara kvinnlig politiker än manlig i Sverige. Inom politiken är synen på män och kvinnor olika, menar hon. Detta när det gäller sådant som hur man värderas eller ser ut, vilka kläder man bär och hur håret sitter. Både att vara ung och kvinna är därför extra provocerande, säger hon.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0