Det är en paragraf i utlänningslagen som säger att unga asylsökare i Sverige inte har rätt att ta hit sina föräldrar när de väl blivit svenska medborgare.
Anknytningspersonen måste vara utländsk och ogift. Men när en person beviljas svenskt medborgarskap upphör han eller hon att vara utlänning och blir på pappret svensk. Därmed försvinner också rätten att ta hit den resterande delen av familjen.
Enligt Ekot används paragrafen ofta i Migrationsverkets beslut.
En av dem som drabbats av paragrafen är Ahmed el Abbasi, som numera bor i Småland. Han kom till Sverige för kunna ta hit hela familjen och få "en bra framtid". Han säger till Sveriges Radio att han aldrig skulle ha ansökt om medborgarskap om han visste att det skulle förhindra honom från att ta hit resten av släkten.
Detta har upprört Centerpartiet, som menar att lagstiftningen behöver ändras så att fler anhöriginvandrare kan komma till Sverige.
Enligt Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson är det en självklarhet att även personer som fått medborgarskap ska kunna ta hit sina föräldrar.
– Vår inställning i den här frågan är ju att lagstiftningen just på den punkten är föråldrad, och behöver uppdateras. Det är en ny situation nu som vi befinner oss i, säger hon till Ekot.
Paragrafen i utlänningslagen har funnits sedan 1997.